"داریوش اسدزاده" کتاب "سیری در تاریخ تئاتر ایران" را منتشر کرد

کتاب "سیری در تاریخ تئاتر ایران" نوشته "داریوش اسدزاده" و به همت نشر گویا منتشر شد.
"داریوش اسدزاده" در گفتوگو با سایت ایران تئاتر با اعلام این خبر، گفت: «کتاب "سیری در تاریخ تئاتر ایران" با هدف آشنایی با پیشگامان عرصه تئاتر به شرح تاریخ تئاتر کشورمان از قبل از انقلاب تا سال 1357 پرداخته است.»
وی افزود: «با توجه به گستردگی این حوزه از هنر کشورمان، کتابهایی که تا به امروز از تئاتر ایران به چاپ رسیده نسبت به موسیقی، سینما و... بسیار کمتر بوده است.»
اسدزاده خاطرنشان کرد: «هنرجویان امروز تئاتر نسبت به پیشکسوتان و پیشگامان تئاتر کشورمان آگاهی و اطلاعات چندانی ندارند. آنان نمیدانند تئاتر دائمی را چه کسی و از چه زمانی به کشورمان آورده و از چه زمان نوع نگاه به تئاتر کشور تغییر کرده است.»
نویسنده کتاب سیری در تاریخ تئاتر ایران تصریح کرد: «تئاتر ما در گذشته به صورت بدیههسرایی، سیاهبازی، پردهخوانی، نمایش عروسکی و... بوده که البته به خاطر اینکه به نگارش در نمیآمده قانون مشخصی نداشته و جمعآوری آن نیز کار بسیار مشکلی بوده است. در این زمان تئاتر با شیوهای مدرن از غرب وارد کشور شده و ترویج میشود.»
این بازیگر افزود: «من با پیشینه 70 ساله تئاتری خود در این کتاب جامع، افرادی را که هیچکس نسبت به آنها شناختی ندارد معرفی کردم و حقارتها، سختیها و خدماتی را که به تئاتر این مرز و بوم داشتهاند به تحریر در آوردهام. برای مثال در این کتاب به معرفی "سیدعلی خاننصر" که پایهگذار تئاتر ایران بوده و اجرای تئاتر را به صورت دائمی از سال 1318 از لالهزار آغاز کرده پرداختهام.»
نویسنده این کتاب گفت: «در این کتاب تمامی فعالیتهای سیدعلی خان نصر، عنایت ا... شیبانی ابوالقاسم لاهوتی، میرزاده عشقی، احمد دهقان، رضا کمال شهرزاد، میرزا رفیع علی آخوندزاده و بسیاری از کسانی که در عرصه تئاتر و نمایش کوشیدهاند را به رشته تحریر در آوردهام.»
وی در پایان در خصوص طراحی جلد کتاب نیز خاطرنشان کرد: «در قسمت جلد رویی این کتاب، عکس مرحوم سیدعلی خان نصر و در پشت آن عکسی از اعضای شرکت کمدی ایران که در سال 1300 کمدی ایران را بنیانگذاری کردند از جمله محمدعلی ملکی، فضل ا... بایگان، محمد ظهیرالدینی و رفیع حالتی چاپ شده است.»